suzuki ignis met een snufje vitara

 

Suzuki stelt de vernieuwde Ignis voor. Enkele opvallende uiterlijke wijzigingen en een verbeterd mild-hybrid-systeem zijn de belangrijkste nieuwtjes.

 

De Suzuki Ignis is vernieuwd. Het opvallende autootje krijgt enkele uiterlijke kenmerken van de grotere Vitara toebedeeld, waaronder een grille met chromen elementen en aluminiumkleurige inzetstukken in de bumpers. De koplampen zijn voortaan standaard voorzien van led-techniek. Om het vernieuwde uiterlijk kracht bij te zetten, biedt Suzuki drie nieuwe kleuren aan: Tough Khaki, Caravan Ivory en Rush Yellow. Op de foto’s zie je alle drie de toevoegingen aan het kleurenpalet.

Suzuki meldt dat het mild-hybrid-systeem in de Ignis is verbeterd, waardoor de kleine SUV minder brandstof verbruikt en CO2 uitstoot. Voor het eerst is de mild hybrid-techniek ook verkrijgbaar in combinatie met een CVT-automaat.

De vernieuwde Ignis is onthuld in India en staat begin maart op de autosalon van Genève. In het tweede kwartaal van het jaar komt de nieuwste editie naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.


Suzuki presenteert Futuro-e Concept

Groene toekomstvisie

Maruti Suzuki, de immense Indiase afdeling van Suzuki, heeft tijdens de Auto Expo in New Delhi het doek verwijderd van de Futuro-e, een nieuw studiemodel dat volgens het bedrijf laat zien wat we in de toekomst van het merk kunnen verwachten.

De Futuro-e is een gelikt gelijnde cross-over waarmee Maruti Suzuki naar eigen zeggen laat zien wat de mogelijkheden van een nieuwe designtaal" kunnen zijn. De cross-over met een sterk aflopende daklijn belichaamt verder Maruti Suzuki's visie op groene mobiliteit. De onthulling van het studiemodel gaat hand in hand met de bekendmaking van Maruti Suzuki's voornemen om de komende jaren één miljoen 'groene modellen' te verkopen. Maruti Suzuki rekent daar auto's met een aardgasinstallatie en (mild)-hybriden ook toe.

De Silver Nubula-kleurige Futuro-e heeft niet alleen een vrij extravagant vormgegeven koets, maar ook een opvallend binnenste. Maruti Suzuki geeft de Futuro-e onder meer een bijzonder vormgegeven stuurwiel, een uitgebreid head-up display en zowel in de portieren als op het dashboard voor de bijrijder vinden we digitale displays. Gegevens over de aandrijflijn houdt de fabrikant nog even onder de pet.