4,9 VAN 5 STERREN
4.9/5

SMART HYBRID

Smart Hybrid is een slimme hybride-aandrijving die brandstofverbruik en emissie-uitstoot beperkt.

WAT IS SMART HYBRID?

Smart Hybrid is een slimme hybride-aandrijving om het brandstofverbruik en de uitstoot te beperken. Een startgenerator (ISG) vormt het hart van het systeem. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze opgeslagen energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning en helpt bij het starten, rijden en accelereren van de motor. De energie wordt ook ingezet bij de verlichting en het afspelen van uw favoriete muziek. Het hybride-systeem wekt hiermee niet alleen energie op, maar bespaart daarmee óók brandstof en stoot minder CO2 uit.

Vriendelijk dus voor het milieu en gunstig voor uw portemonnee. 

 
 

1.4 SMART HYBRID AANDRIJFLIJN

De nieuwe 1.4-liter Smart Hybrid-aandrijflijn heeft een 48-volt startgenerator die ook als elektromotor dient en een 48 volt lithium-ion-accu.

De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Het maximumkoppel neemt toe tot 235 Nm en is bij een lager toerental beschikbaar dan voorheen. Dankzij het hoge voltage (gebruikelijk is 12 volt) regenereert het systeem meer energie tijdens vertragen, waarmee de elektromotor de benzinemotor sterker kan ondersteunen. Bij gas los schakelt de aandrijflijn de verbrandingsmotor eerder uit; de elektromotor zorgt dat de benzinemotor direct weer aanslaat als de bestuurder gas geeft.

Bij normaal rijden zorgt dit vooral voor een lager brandstofverbruik. Maar als de bestuurder het gas intrapt, vergroot het systeem het koppel en het acceleratievermogen.

Welke Suzuki’s zijn leverbaar met de 48V Smart Hybrid-techniek?

  • Swift Sport
  • Vitara – 1.4 Boosterjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen
  • S-Cross – 1.4 Boosterjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen

1.2 SMART HYBRID AANDRIJFLIJN

Dankzij de slimme Smart Hybrid-technologie wordt uiterst efficiënt met brandstof omgegaan en wordt de uitstoot van schadelijke emissies beperkt.

Een startgenerator (ISG) vormt het hart van de hybrideaandrijving. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een nieuwe lithium-ion-accu met een grotere capaciteit. De opgeslagen energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning, helpt bij het starten, rijden en accelereren én wordt gebruikt voor de verlichting en het afspelen van uw favoriete muziek.

Uw Suzuki wekt dus energie op en zorgt voor minder verbruik en minder CO2-uitstoot– zonder dat u er íets voor hoeft te doen.

Welke Suzuki’s zijn leverbaar met deze Smart Hybrid-techniek?

  • Ignis – alle uitvoeringen
  • Swift – 1.2 Dualjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen
SUZUKI KEES BALVERT DEN HAAG

Prinses Alexialaan 36
2496 XA Den Haag

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 070 309 8950

SUZUKI KEES BALVERT MONSTER

Molenweg 4A    
2681 RE Monster

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 0174 247 204

NEEM SNEL CONTACT OP MET ONS