4,9 VAN 5 STERREN
4.9/5

HEEFT U VRAGEN OVER SUZUKI PRIVATE LEASE?

Hieronder vindt u alle meest gestelde vragen over het aanvragen van een Private Lease contract en het rijden van een Private Lease auto.

EEN PRIVATE LEASE AUTO AANVRAGEN

• Naam
• Adres
• Woonplaats
• E-mailadres
• Telefoonnummer waar u overdag te bereiken bent
• Offerte van de auto, inclusief accessoires
• 2 kopieën salarisstroken (max. 2 maanden oud. Indien onregelmatig inkomen: 3 kopieën recente loonstroken)
• Kopie van uw rijbewijs (voor- en achterkant)
• Recent bankafschrift met zichtbaar uw naam en woonlasten
• Inzicht in uw andere betaalverplichtingen (alimentatie of studiefinanciering)
• Kopie polisoverzicht waar de schadevrije jaren in vermeld staan

Dit zit in het contract: 
• Reparatie (inclusief glas) en onderhoud (APK) 
• 24/7 Pechhulp in Europa 
• Allriskverzekering 
• Wegenbelasting 
• Afschrijving en rente 
• Afleverkosten
• Banden (winterbanden optioneel)
• Overlijdensrisicodekking
• Vervangend vervoer (na 24 uur)

Dit regelt u zelf:
• Brandstof
• Bekeuringen
• Wasbeurten
• Parkeerkosten
• € 300,- eigen risico bij niet-verhaalbare schade

Suzuki Private Lease beschikt over het Keurmerk Private Lease. U kunt dit op de site van Keurmerk Private Lease controleren.

Op www.keurmerkprivatelease.nl staan alle aangesloten leasemaatschappijen vermeld. Het Keurmerk geeft u de garantie dat u veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leaset. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld.

Een Private lease-contract wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Het bedrag dat wordt geregistreerd betreft 65 procent van de totale termijnen.

Een voorbeeld:
Uw termijnbedrag is € 250,- en u heeft een looptijd van 48 maanden gekozen.
In totaal betaal u dus € 250,- x 48 = € 12.000,-.
Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd van 65 procent van € 12.000,- = € 7.800,-.

Private lease-contracten worden bij het BKR geregistreerd om particulieren te beschermen tegen te hoge financiële lasten. Samen bekijken en beoordelen we daarom hoeveel u wilt en kunt betalen. Zo heeft u de garantie dat u altijd de maandelijkse kosten kunt betalen.

U kunt uw auto inruilen bij ons. De waarde van de auto krijgt u uitgekeerd. U kunt (een deel) van dit bedrag gebruiken als vooruitbetaling. De vooruitbetaling mag maximaal 35% van alle termijnen van het leasecontract bedragen. Tijdens het berekenen van uw Private Lease maandbedrag kunt u zelf het voordeel hiervan berekenen. 

Met Suzuki Private Lease rijd je de auto privé, u betaalt daarom nooit bijtelling (u betaalt alleen bijtelling als een zakelijke auto ook privé wordt gereden).

De minimum leeftijd is 18 jaar. Wij hanteren geen maximale leeftijd.

Ja, aantoonbare schadevrije jaren levert u korting op. In onze Private Lease-calculator kunt u aangeven hoeveel schadevrije jaren u heeft. Op basis van uw invoer verandert het Private Lease-maandtarief. Indien u gebruikmaakt van uw schadevrije jaren, dienen wij het bewijs hiervoor voor de opmaak van het contract te ontvangen.

Als u uw huidige autoverzekering beëindigt, registreert uw oude verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. De verzekeraar stuurt u een schriftelijk bewijs toe waarop uw aantal schadevrije jaren staat vermeld. Een kopie van dit formulier stuurt u naar ons toe.

Natuurlijk wilt u zo veilig mogelijk op de weg zijn, daarom bieden wij nog een extra verzekering: de Schadeverzekering Inzittende (SVI). U kunt als bestuurder van een auto betrokken raken bij een ongeval. Ook de inzittenden van de auto kunnen dan gewond raken. Of zelfs overlijden. De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt dan de schade die de passagiers van de auto lijden, tot een maximum van € 1.000.000,-. Niet alleen schade aan eigendommen, maar ook verlies aan inkomen door invaliditeit is meegenomen in deze verzekering.

U kunt ervoor kiezen om met automatische incasso te betalen of u kunt het geld zelf overmaken. U ontvangt elke maand de rekening per e-mail.

Ja, voor iedere kilometer die u meer rijdt geldt een vast tarief. Dit tarief wordt vooraf afgesproken.

Zodra wij de documenten ontvangen hebben, worden deze door ons gecontroleerd. Als alles in orde is, streven wij ernaar u het contract zo snel mogelijk toe te sturen.

Indien het erg druk is, moet u rekening houden met maximaal 5 werkdagen.

EEN PRIVATE LEASE AUTO RIJDEN

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in de auto rijden. Met uitzondering van zeventienjarigen in het kader van het experiment begeleid rijden (‘2todrive’).

Voor hulp in heel Europa bel met +31 (0)20 851 22 72. U krijgt dan de alarmcentrale aan de lijn. Die is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Uiteraard gaan wij ervan uit dat u géén gebruik hoeft te maken van deze service. Mocht u onverhoopt toch hulp nodig hebben met uw Suzuki Private Lease-auto, dan stelt het u vast gerust dat wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaarstaan in binnen- en buitenland. Met één telefoontje wordt u door onze specialisten weer op weg geholpen met uw eigen auto, of een vervangende auto indien noodzakelijk.

Dit kunnen wij voor u doen:
• (nood)reparatie;
• repatriëren, slepen of takelen van de auto, inclusief eventuele aanhangwagen of caravan;
• vervoer van jezelf, passagiers en bagage;
• regelen vervangende auto.

Nee dat is niet nodig, want in het contract is de pechhulp opgenomen, waardoor een dergelijk lidmaatschap overbodig is. U kunt wel lid blijven van de ANWB zonder Wegenwacht.

Tijdens het contract bouwt u geen schadevrije jaren op. Het is wel mogelijk om een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat het Suzuki Private Lease-contract loopt/heeft gelopen. Vraag bij de toekomstige verzekeraar na of deze verklaring wordt geaccepteerd.

FINANCIEEL

De eerste factuur is de startfactuur. Het bedrag is op de volgende wijze tot stand gekomen: op het moment dat u in de auto bent gaan rijden, gaat het leasecontract in. U betaalt vanaf die datum tot aan het eind van die maand. Omdat je een leasecontract altijd vooruit betaald, wordt ook het bedrag van de daaropvolgende maand geïncasseerd. 
Een voorbeeld: U haalt de auto op 25 januari op. U betaalt die maand een deel van het termijnbedrag; van 25 tot en met 31 januari. Tevens betaalt u de maand februari.

Als u meer of minder dan 10 procent van de afgesproken kilometers rijdt, wordt uw maandbedrag aangepast. Dit gaat altijd in overleg. De kilometerstand wordt jaarlijks tijdens uw onderhoudsbeurt gecontroleerd.
Wij hebben geen invloed op wettelijke wijzigingen en belastingverhogingen. Gelukkig wijzigen deze niet vaak, maar als dat gebeurt wordt dit wel aan u doorberekend. Voorbeelden hiervan zijn: wegenbelasting, BTW en assurantiebelasting.

De prijs per meer gereden kilometer vind je op het contract. De berekening is als volgt: bedrag kilometerprijs x aantal kilometers dat meer gereden is dan het overeengekomen jaarkilometrage. De uitkomst is het bedrag dat je ons verschuldigd bent.
De meer gereden kilometers worden elk jaar met je afgerekend.

Indien je van mening bent dat je altijd meer rijdt dan de afgesproken kilometers, dan kan het voordelig zijn om het contract te herzien.

Een voorbeeldberekening (hier kunnen geen rechten uit ontleend worden):
Contractgegevens:

M/J10.00015.00020.00025.00030.000
48 mnd.€ 209,-€ 225,-€ 240,-€ 256,-€ 270,-

Stel je hebt een contract met een afgesproken aantal kilometers van 10.000 per jaar. De meerkilometerprijs is € 0,07. Indien je in het eerste jaar 14.700 kilometer gereden hebt, dan betaal je ons aan het eind van het eerste jaar: 4.700 x € 0,07 = € 329,- extra.

Indien je kiest voor een contract met een kilometrage van 15.000 per jaar, dan betaal je het eerste jaar het verschil tussen je huidige contract (€ 209,- per maand) en je nieuwe contract (€ 225,-). Dit is € 16,- per maand x 12 = € 192,-, éénmalig. De daaropvolgende maanden betaal je het nieuwe termijnbedrag van € 225,-. Voor jou is het nu dus voordelig om over te stappen op een nieuw contract.

Minderkilometers: indien je aan het eind van de looptijd minder kilometers hebt gereden dan contractueel vastgelegd, dan volgt een verrekening tot maximaal 25 procent van de totale kilometrage.

Een voorbeeld:
In je contract staat maximaal 40.000 km, je hebt echter gereden: 36.000 km.
Dit valt binnen de norm van 25 % (25 % van 40.000 km = 10.000 km).
Je krijgt dan 4.000 km x de minderkilometerprijs uitgekeerd (die minderkilometerprijs vind je in je contract).

Ja, dat kan. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van het maandbedrag. U kunt altijd zelf een tussentijdse herberekening bij ons opvragen. Neem direct contact op wanneer het afgesproken kilometrage wordt overschreden of juist niet gehaald wordt of wanneer de looptijd aangepast moet worden. Zo blijven de maandelijkse kosten in lijn met het verbruik.

Als uw inkomen daalt, kunt u in de volgende gevallen kosteloos het contract opzeggen:
• echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap;
• gedwongen ontslag, niet uw eigen schuld (op staande voet);
• 80% of meer arbeidsongeschiktheid.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:
• u moet aantonen dat het geval zich heeft voorgedaan;
• u moet aantonen dat je daardoor de leasetermijn niet meer kunt betalen – dit gebeurt door middel van een nieuwe inkomsten-lastenberekening;
• u hebt altijd op tijd aan alle verplichtingen voldaan.
Een beëindiging gaat altijd in op de laatste dag van de maand. U betaalt alleen extra kosten als je meer kilometers hebt gereden dan is afgesproken. Als de auto schade heeft die niet gemeld is, kunnen wij het eigen risico en een eigen bijdrage aan u doorbelasten.

We hopen het natuurlijk niet voor u! Maar mocht er in uw persoonlijke situatie iets veranderen, denk hierbij aan een echtscheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap, gedwongen ontslag, overlijden of arbeidsongeschiktheid, dan is er een mogelijkheid om uw contract kosteloos op te zeggen. De voorwaarden die hierop van toepassing zijn, kunt u terugvinden in de Aanvullende Voorwaarden Private Lease in artikel 48.

Een wijziging van de wegenbelasting wordt opgelegd vanuit de overheid. Dit wordt altijd in het maandbedrag doorgevoerd.

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor hulp in heel Europa bel met +31 (0)20 851 22 72. Je krijgt dan de alarmcentrale aan de lijn. Die is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Uiteraard gaan wij ervan uit dat je géén gebruik hoeft te maken van deze service. Mocht je onverhoopt toch hulp nodig hebben met je Suzuki Private Lease-auto, dan stelt het je vast gerust dat wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaarstaan in binnen- en buitenland. Met één telefoontje wordt je door onze specialisten weer op weg geholpen met je eigen auto, of een vervangende auto indien noodzakelijk.

Dit kunnen wij voor je doen:
• (nood)reparatie;
• repatriëren, slepen of takelen van de auto, inclusief eventuele aanhangwagen of caravan;
• vervoer van jezelf, passagiers en bagage;
• regelen vervangende auto.

Voor deze zaken gaat u naar een officiële Suzuki-dealer.

Nee, dat is niet nodig. U maakt zelf een afspraak met uw Suzuki-dealer. De dealer vraagt eventueel toestemming voor de werkzaamheden.

U betaalt eigen risico als de schade niet te verhalen is. Als de schade is veroorzaakt door iemand anders, wordt de reparatie verhaald bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij en hoeft u geen eigen risico te betalen. Het eigen risico per schadegebeurtenis is bij cascoschade € 300,- en bij ruitschade € 90,-. Dit blijft de gehele looptijd hetzelfde bedrag.

U hebt recht op vervangend vervoer als de reparatie langer dan 24 uur duurt.

EINDE CONTRACT

Ja, dat kan. Bij voortijdige beëindiging tijdens het eerste jaar dient u alle termijnen (12) van dat jaar te voldoen, alsmede 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract.

Een voorbeeld:
Uw contract heeft een looptijd 48 maanden, het maandbedrag bedraagt € 250,-. Het contract wordt beëindigd in het eerste jaar, in de 6de maand. U betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- + (40 % van € 9.000,- = € 3.600,-), dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-.

Indien na het eerste jaar het contract voortijdig wordt beëindigd, betaalt u een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract. De hoogte van de opzeggingsvergoeding bij het opzeggen van uw Private Lease-contract na het eerste jaar kan op twee wijzen berekend worden:

Berekeningswijze 1:
De opzeggingsvergoeding is een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Berekeningswijze 2:
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de totale termijnen die u heeft betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging én de totale – hogere – termijnen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de overeenkomst voor de kortere duur was aangegaan. De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Uiteraard betaalt u altijd via de manier met de laagste opzeggingsvergoeding. Na inlevering van uw Private Lease-auto wordt het Private Lease-contract ontbonden. Hoe wordt de berekeningswijze van de opzeggingsvergoeding nu in de praktijk gehanteerd? Via onderstaande voorbeelden maken wij u dat verder duidelijk.

Een rekenvoorbeeld:
Uw maandtermijn bedraagt € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25ste maand.

Berekeningswijze 1:
Zonder de opzegging zou u aan termijnen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt 40% van € 2.400,- = € 960,-.

Berekeningswijze 2:
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw overeenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in tarief dat je hebt betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het tarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt € 50,- x de verstreken looptijd van 24 maanden = € 1.200,-.

In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op Berekeningswijze 1, € 960,-, het laagst. Dit bedrag betaalt u ons. Wij ontbinden het contract zodra u de auto heeft ingeleverd.

Ja, de auto wordt gecontroleerd op schades bij inname. De auto wordt gecontroleerd op:
• de aanwezigheid van papieren, sleutels, documentatie en accessoires;
• eventuele schade(s) aan binnen- en buitenkant van de auto.

Ja, dat kan tot maximaal 2 maanden vóór de overnamedatum. U stuurt voor de overnamedatum een e-mail naar wagenparkbeheer@suzukifs.nl. Vermeld hierbij:
• het kenteken;
• de gewenste overnamedatum;
• de verwachte kilometerstand op de gewenste overnamedatum.
Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen.

Als u komt te overlijden, wordt het contract zonder extra kosten beëindigd. Uw nabestaanden kunnen het contract ook zonder extra kosten overnemen. Bij een overname wordt er een nieuwe inkomsten-lastenberekening gemaakt. Als er twee contractanten zijn, gaat het contract automatisch over naar de tweede contractant. Als uit de inkomsten-lastenberekening blijkt dat de tweede contractant het maandbedrag niet kan betalen, dan wordt het contract zonder extra kosten beëindigd. Bij beëindiging moet de auto binnewn drie maanden worden ingeleverd. U betaalt alleen extra kosten bij beëindiging als u meer kilometers hebt gereden dan is afgesproken. Als de auto schade heeft die niet is gemeld, dan kunnen wij een eigen bedrage aan u doorbelasten.

SUZUKI KEES BALVERT DEN HAAG

Prinses Alexialaan 36
2496 XA Den Haag

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 070 309 8950

SUZUKI KEES BALVERT MONSTER

Molenweg 4A    
2681 RE Monster

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 0174 247 204

SUZUKI KEES BALVERT DEN HAAG

Prinses Alexialaan 36
2496 XA Den Haag

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 070 309 8950

SUZUKI KEES BALVERT MONSTER

Molenweg 4A    
2681 RE Monster

Ma t/m vr   08:00 – 17:30
Zaterdag    09:00 – 16:00
Zondag gesloten

Tel: 0174 247 204

NEEM SNEL CONTACT OP MET ONS