Suzuki introduceert Full Hybrid

Suzuki introduceert de Full Hybrid, een nieuwe en efficiënte hybride aandrijflijn. De aandrijflijn debuteert in de Vitara en zal later ook geleverd worden in de nieuwe S-Cross.

  • Standaard automatische versnellingsbak
  • Leverbaar met AllGrip-vierwielaandrijving
  • Korte afstanden volledig elektrisch af te leggen

FULL HYBRID

Efficiënt en krachtig, maar tegelijkertijd compact en lichtgewicht. De nieuwe Full Hybrid-aandrijflijn is net als de Smart Hybrid volledig door Suzuki ontwikkeld. Bij de Full Hybrid werkt een elektromotor samen met een 1,5 liter viercilinder benzinemotor, waarmee zowel hybride kan worden gereden, alsook volledig elektrisch.

TECHNIEK

Het hybride systeem verzamelt efficiënt kinetische energie en genereert elektriciteit door de motor te stoppen en de koppeling te ontkoppelen tijdens vertraging. Dit vergroot het EV-rijbereik. De Full Hybrid combineert een elektromotor met 24 kW (33 pk) met een 75 kW (102 pk) sterke 1,5 liter viercilinder benzinemotor. Het gecombineerde vermogen is 85 kW (115 pk).

Waar de elektromotor zijn kracht direct aan de aandrijfassen levert, gaat het vermogen van de benzinemotor via een zestraps Auto Gear Shift (AGS)-automaat naar de aandrijfassen. Hiermee kan de bestuurder genieten van zowel het directe gevoel van een handgeschakelde versnellingsbak als van het gemak van een automaat. Ook hier wordt de elektromotor slim ingezet, om het schakelmoment zo soepel mogelijk te laten verlopen.

EERST VITARA, LATER OOK IN DE NIEUWE S-CROSS

Suzuki levert de Full Hybrid-aandrijflijn vanaf januari 2022 in de Vitara. In de tweede helft van 2022 wordt de Full Hybrid ook leverbaar in de nieuwe S-Cross. De hybride aandrijflijn stuurt standaard zijn kracht naar de voorwielen, maar is optioneel ook te combineren met AllGrip-vierwielaandrijving. De prijzen van de Vitara met de nieuwe aandrijflijn worden later bekendgemaakt.


De uitrustingsniveaus zijn in de basis gelijk aan de 1.4 Boosterjet Smart Hybrid op onderstaande zaken na:

De 1.5 Hybrid Select is extra voorzien van Smart Entry & Start System, schakelflippers en Hybrid Drive Mode.

De 1.5 Hybrid Style is extra voorzien van Hybrid Drive Mode.

De Style is net als bij de 1.4 Boosterjet Smart Hybrid optioneel af fabriek uit te rusten met een panoramisch sunroof wat een

consumentenprijs heeft van € 750,- voor de 1.5 Hybrid Automaat of € 887,- voor de 1.5 Hybrid Automaat AllGrip.

Exterieur kleuren zijn gelijk aan het huidige leveringsgamma.